Yoga

[s_slider slider_height=”400″ slider_autoplay=”1″ pause_on_hover=”1″ on_stage=”5″ show_arrows=”0″ arrow_icon=”next15″ arrow_color=”#ffffff” slider_bgd=”#ffffff” show_bar=”1″ layer_max_width=”960″ fullwidth=”1″ fullpage=”0″ slider_id=”ss_42041870″ slide_data=”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” class=”“ss_button” href=”“https://play-fit.nl/proefweek-aanvragen/“”]
[ultimate_spacer height=”25″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”5″]
[box_header type=”h2″ top_margin=”page_margin_top”]Yoga lessen in Landsmeer op de grens van Amsterdam Noord[/box_header]

Ben je altijd druk? Met werk, het gezin of met alle gedachten in je hoofd? Dan is yoga wellicht iets voor jou. Yoga zorgt voor innerlijke rust. Je komt op een bewustere manier in het leven te staan en je zit lekkerder in je vel, letterlijk en figuurlijk.

Niemand kan het ontkennen, tegenwoordig hebben we meer stress dan 50 jaar geleden. De samenleving is de afgelopen jaren door de technische vooruitgang enorm veranderd, zowel positief als negatief. De mens kan verandering niet echt goed verwerken en hierdoor heeft stress zich de afgelopen jaren zich zelfs tot een nieuwe “ziekte beeld Burn-out” ontwikkeld.

Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Iedereen, jong en oud, kan yoga beoefenen. Of je het nu dagelijks doet of eenmaal per week, yoga verrijkt je leven! Je zal gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft voor lichaam en geest.

 

STERK & SOEPEL

Met yoga bouw je veel kracht op. Je spant je spieren aan en verlengt ze. Van top tot teen. Stramme spieren maak je soepeler. Voor een goede balans, train je automatisch je buik en rugspieren. Dit zorgt weer voor een mooiere en rechtere houding, met ontspannen schouders en nek.

STRESSVERMINDERING

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat er een daling van het stresshormoon cortisol plaatsvindt als je regelmatig aan yoga doet. Door actieve inspanning van het lichaam, kun je aan het einde van de les diepe ontspanning ervaren. Door geconcentreerd bezig te zijn met de verschillende yogaposes, is er weinig ruimte voor piekeren.

VERHELP OF VOORKOM RUGPIJN

Pijn in de rug is in onze maatschappij een van de meest voorkomend klachten. Rugklachten kunnen het gevolg zijn van: gebrek aan flexibiliteit, een verkeerde houding, ongelukken zoals vallen of een aanrijding en spanningen zoals werk of emotionele druk. Met yoga versterk je de rug- en buikspieren, je maakt de spieren soepeler en laat spanning los. Regelmatig aan yoga doen zorgt in veel gevallen van vermindering of verdwijnen van rugklachten.

VERBETERDE ADEMHALING

Met yoga adem je bewuster, waardoor je dieper, langer en rustiger ademt. Dit leidt tot een betere longfunctie en het lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen.

GEWICHTSVERLIES

Yoga helpt het lichaamsgewicht op peil te houden. Dankzij stressvermindering en je bewuster worden van je lichaam, spoort yoga ook aan tot gezonder eten. Je merkt al snel dat een lichte maaltijd voor een yogasessie beter werkt dan een zware maaltijd.

BETERE STOELGANG

Yoga zorgt voor een betere stoelgang. Zijwaartse strecht, twists, voorover- en achteroverbuigingen zorgen voor een goede doorbloeding van al je organen en ingewanden. Ze worden als het ware gemasseerd en aan het werk gezet, wat gunstig is voor de stoelgang.

MEER ENERGIE

Yoga zorgt ervoor dat je je hele lichaam gebruikt. Je krijgt een betere doorbloeding van je spieren en organen. Door een bewuste ademhaling krijg je meer zuurstof binnen, wat je alerter maakt. Kortom, veel mensen voelen zich een stuk energieker en fitter door yoga.

BETER SLAPEN

Inspanning zorgt ook voor ontspanning. Met yoga leer je om fysieke spanning bewust los te laten. Dat helpt soms ook om mentale spanning en ongemakken los te laten. Door intensief bezig te zijn met je lichaam, krijg je automatisch meer rust in je hoofd en kun je beter slapen.

MEER MINDFUL

Yoga helpt je om in het hier en nu te zijn. Yoga creëert een goede balans tussen lichaam een geest. Daarnaast leidt yoga tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

INNERLIJKE RUST

Wat je op de mat leert, neem je uiteindelijk mee in je dagelijkse leven. Rustig doorblijven ademen in een moeilijke yogapose, zorgt ervoor dat je ook in stressvolle situaties beter bij je ademhaling blijft. Je hebt meer aandacht voor je hoofd, hart en lichaam en dat komt uiteindelijk alleen maar ten goede van je innerlijke rust.

CONCLUSIE

Uiteindelijk draagt yoga bij aan een gezondere lifestyle, wat ook een van de pijlers is van Play-Fit.

Complexiteit                   ++
Conditioneel                   +
Spierversterkend           ++
Coördinatie & Balans    +

[ult_buttons btn_title=”Gratis Proefweek” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fplay-fit.nl%2Fproefweek-aanvragen%2F|title:Proefweek|” btn_align=”ubtn-left” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#ed7932″ btn_hover=”ubtn-no-hover-bg” btn_anim_effect=”none” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_shadow_size=”5″ enable_tooltip=”” tooltip_pos=”left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#603821″ btn_shadow_color=”#603821″ btn_font_size=”25″]
Yoga lessen in Landsmeer op de grens van Amsterdam Noord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © 2022 Play-Fit