lifestyle play-fit

Lifestyle

@

1 Beweging
Om met een open deur te starten: we bewegen te weinig! Op een enkeling na misschien, leiden we allemaal veel meer een zittend leven dan waar ons lichaam behoefte aan heeft.

Haal jij wekelijks de beweegrichtlijn:

Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
En: voorkom veel stilzitten.

2 Voeding
Voeding is het belangrijkste element voor het leven. Wanneer je spreekt van fysieke voeding, heb je het over voedsel in de vorm van eten en zuurstof. Op fysiek gebied is het dan ook van belang dat de mens een voedingspatroon heeft dat bij hem / haar past.

3 Gedrag
Je hele leven door maak je dingen mee, soms fijn en soms heel vervelend. Daarnaast bepalen de normen en waarden van de mensen in je omgeving, de cultuur en je aanleg mede hoe je gebeurtenissen beleefd. Onze mentale weerbaarheid heeft invloed op ons welbevinden. Hierbij gaat het erom hoe je omgaat met (onverwachte) situaties van buitenaf. Kun je je wensen aangeven, grenzen stellen, flexibel omgaan met veranderingen?

4 Rust
Ontspanning is nodig om lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Je lichaam heeft na een grote inspanning de tijd nodig om weer te herstellen, maar ook heb je mentaal rust nodig. Het drukke en hectische leven van nu kan zeker zijn tol eisen. Door regelmatig even een rustmomentje inlassen wordt de batterij weer opgeladen.

Kunnen deze 4 onderdelen wel meer aandacht krijgen, doe dan mee met het programma, Fit in Body&Mind!